Δελτίο τύπου – 8/8/2012

jokerMε αποκορύφωμα την εμφάνιση τωνJoker, την Κυριακή 5/8, τα "Κύματα της Παραλίας" - Beachwave 2012, χόρεψαν στους ρυθμούς του σχήματος από την Αθήνα κι έκλεισαν το φετινό 3ήμερο ολοήμερο, μουσικό, κατασκηνωτικό και περιβαλλοντικό φεστιβάλ νεολαίας, στην Παραλία Διστόμου.

Οι οικισμοί του Δήμου Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας, Άσπρα Σπίτια και Άγιος Νικόλαος είχαν την τιμητική τους αφού τα μεν πρώτα φιλοξένησαν το livestage του φεστιβάλ στο χώρο του beachvolley, οι δε Δημοτικές Κατασκηνώσεις στην Παραλία του Αγίου Νικολάου, φιλοξένησαν πάνω από 60 άτομα σε 25 σκηνές, που είχαν τη δυνατότητα να ζήσουν το τριήμερο αυτο κατασκηνώνοντας στο free campingcamping_siteπου ο Αειφέρων, με τη βοήθεια του Δήμου, έστησε για τις μέρες του φεστιβάλ. Στις 4/8, πραγματοποιήθηκε και μεταμεσονύχτια προβολή της ταινίας,School of Rock.

O Δήμος, έθεσε το φεστιβάλ υπό την αιγίδα του και αναμένεται και η στήριξη της Π.Ε. Βοιωτίας, μιας και το φεστιβάλ έκλεισε τα 3 χρόνια πετυχημένης πορείας του, στην περιοχή.

Τα αναβαθμισμένα live πραγματοποιήθηκαν στον κλασσικό χώρο τουbeachvolley, κι έτσι από τις 6 το απόγευμα & μετά, τα 20 περίπου συγκροτήματα που εμφανίστηκαν στο Φεστιβάλ και ήταν από την ευρύτερη περιοχή, Δίστομο, Αράχωβα, Λιβαδειά,general1 Αλίαρτο, Ορχομενό & Θήβα έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Υπήρχαν και δυνατές μουσικές εκπλήξεις, από Αθήνα και Πάτρα, οι οποίες έκλεισαν και τις ζωντανές εμφανίσεις των τριών ημερών. Έτσι εκτός των κυριακάτικων Joker, την Παρασκευή έκλεισαν οι L.O.S.T. (alternative rock), Σάββατο οι Wigs (ελληνόφωνο ροκ) & ReignStar (Μελωδικό Hard Rock).

Η δύσκολη συγκυρία της εποχής δεν πτόησε τους Οργανωτές, που προσπαθησαν να μεταδώσουν την καλή διάθεση για να ξεπεράσουμε όλοι τις στενοχώριες και τη μιζέρια των καιρών για το  3ήμερο, ολοήμερο αυτό παραλιακό πάρτυ.

DSC_3093Η είσοδος ήταν ελεύθερη  και οι Οργανωτές είχαν ως μοναδική πηγή εσόδων τους την εκμετάλλευση του bar του Φεστιβάλ, το οποίο με ωραίες παρουσίες και με πολύ προσιτές τιμές προσέλκυσαν τους λουόμενους, ενώ διέθεσαν και ψησταριά, για τις γαστριμαργικές ορέξεις τους, ενώ παράλληλα η ομάδα AFC squad, φιλοτέχνησε ένα μεγάλο μουσαμά με grafitti art.

Τα ΚΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ τείνουν να καθιερωθούν στην περιοχή σαν το Καλοκαιρινό Μουσικό γεγονός της Βοιωτίας, ενώ, σαν φεστιβάλ, αποτελείπρωτοποριακό γεγονός για την Ελλάδα, αφού πραγματοποιείται ελεύθερακαι λίγα μέτρα από θαλάσσια ακτή, αυτή των 'Ασπρων Σπιτιών & του Αγ. Νικολάου της Παραλίας Διστόμου, της πόλης με το παγκόσμια γνωστό, ιστορικά, βαρύ όνομα.

DSC_2993Οι επισκέπτες έτσι, είχαν την ευκαιρία να εντάξουν στο πρόγραμμά τους και να γνωρίσουν και το ιστορικό και τουριστικό τρίγωνο της περιοχής, μεταξύ μουσείου των Δελφών, της μονής Όσίου Λουκά καί του Μουσείου των Θυμάτων Ναζισμού στο Δίστομο και της τουριστικής ορεινής Αράχοβας αλλά και Αντίκυρας με τις γνωστές της παραλίες.

Χορηγοί επικοινωνίας του Φεστιβάλ, το Ράδιο Δίστομο 106.1City Fm 92Λιβαδειάς, Ράδιο Θήβα 97.5Ράδιο Άμφισσα 104.4ΜojoRadio Πατρών107,7 και Ράδιο Ένωση 97.3. Χορηγός Έντυπης Επικοινωνίας η Βοιωτική Ώρα, Social Media Sponsor το MusicHeaven, New Media Sponsor DigiWorx multi-media, υποστήριξη ήχου Fisher -Morris productions, απoκλειστικός τροφοδότης η FIX, ενώ η Αλουμίνιον ΑΕ πρόσφερε τη φιλοξενία των σχημάτων.

DSC_2897

Οι Οργανωτές, ΜΚΟ Αειφέρων  και ΡάδιοΔίστομοκαλούν τους επισκέπτες να στηρίξουν το Φεστιβάλ που βοηθά στην εξωστρέφεια και την ανάδειξη της περιοχής πολλαπλά, προωθώντας την καλοκαιρινή διάθεση, τη μουσική, τη νεανική δράση, την αλληλεγγύη, τον εθελοντισμό, τον κατασκηνωτισμό και την περιβαλλοντική συνείδηση που είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του φεστιβάλ.