Απρίλιος 2011

089Η DigiWorX multi-media, ανέλαβε την εποπτεία, οργάνωση και την υλοποίηση δημιουργίας της κατάλληλης υποδομής αίθουσας και συστήματος οπτικοακουστικής προβολής για να αναδειχθεί η ιστορική διαδρομή, οι συνθήκες και τα αποτελέσματα από την ιστορική αυτή καμπή που επιρεάζει ακόμη και σήμερα, τα δρώμενα στην περιοχή αυτή.
Η αίθουσα, η οποία εγκαινιάστηκε στις 10 Ιουνίου 2010, συμπίπτοντας με την 64 επέτειο της σφαγής του Διστόμου, από τον τότε δήμαρχο κο Αθανάσιο Πανουργιά, πληρεί όλες τις οπτικοακουστικές προδιαγραφές κατασκευής, όπως ειδικό σχεδιασμό με κρυφό ρυθμιζόμενο φωτισμό φθορίου, μονωτικές και ηχοαπορροφητικές κατασκευές, ειδικό εξοπλισμό προβολής σε μεγάλη σταθερή οθόνη και ειδικό ηχητικό σύστημα Παράλληλα, επιλέχθηκε να μπορεί να λειτουργήσει και σαν mini συνεδριακό κέντρο, με χωρητικότητα 50 ατόμων μιας και το σύστημα μπορεί να υποστηριχθεί και από ηλεκτρονικό υπολογιστή.


Τα εγκαίνια έγιναν στην πράξη με το συνέδριο της δικηγόρων της ομάδας Δίστομο - Φραγκφούρτη που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2010, παρουσία του πρωτεργάτη της υπόθεσης των αποζημιώσεων του Διστόμου, κου Αργύρη Σφουντούρη, γνωστού και από την κινηματογραφική ταινία "Ένα τραγούδι για τον Αργύρη" και η αίθουσα προβολής πήρε τα εξαιρετικά σχόλια όλων όσων φιλοξενήθηκαν.

089Τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και τη μελέτη κατασκευής ανέλαβε το γραφείο του Στάθη Δήμου, σε συνεργασία με το κατασκευαστικό team του Κώστα Δελβινακιώτη, ενώ την οπτικοακουστική μελέτη και εξοπλισμό ανέλαβε, ο ειδικός στα θέματα οπτικοακουστικών, Άρης Παππάς. Την επίπλωση και τα συνεδριακά καθίσματα προμηθεύτηκαν από την Βασιλείου ΑΕΒΕ και τον εξοπλισμό του φωτισμού ανέλαβε η Φωτοδομή ΑΕ. Στην κατασκευή, τα χρώματα που επιλέχτηκαν, πέρα από το γενικό λευκό ήταν το γκρίζο και το κόκκινο.
Η DigiWorX multi-media, η οποία διατηρεί και την ιστοσελίδα του ενιαίου πλέον "Καλλικράτειου" Δήμου Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας, ανέλαβε και την παραγωγή του ανάλογου υλικού προβολής. Η παραγωγή των videos, με θέμα την αναφερόμενη περίοδο, αποτελείται από ιστορικό υλικό αρχείων της ΕΡΤ, από πρωτογενές οπτικό ιστορικό υλικό της περιοχής αλλά και από συνεντεύξεις επιζώντων της σφαγής και μαρτυρίες κατοίκων - συγγενών των πρωταγωνιστών της σφαγής και πραγματοποιήθηκε σε high definition format. Η παραγωγή έγινε καθετοποιημένα, όπου τα κείμενα, το μοντάζ της εικόνας και ήχου, η αφήγηση, η μουσική επιμέλεια και η κατασκευή DVD, ολοκληρώθηκαν στη νέα καθετοποιημένη αλυσσίδα παραγγής της DwX sound & media, τμήμα της οποίας αποτελέι και η digiworx - web, advertisnig, events.
089Ήδη από τόν Ιούνιο του 2010, η αίθουσα ΘΥΜΑΤΩΝ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ, βρίσκεται σε λειτουργία με μεγάλη επισκεψιμότητα από groups μαθητών και τουρίστες που κατευθύνονται στην περιοχή, κυρίως στο μοναστήρι του Οσίου Λουκά, για να έρθουν σε επαφή με τον πλούσιο ιστορικό τουρισμό του τόπου.

Η DigiWorX, επίσης ανέλαβε τον εξωτερικό φωτισμό και ανάδειξη του μουσείου καθώς και την υλοποίηση στον ίδιο χώρο, σε όροφο του ιδίου κτιρίου, την δημιουργία οπτικοακουστικού συστήματος που αποτελείται από 5 οθόνες High Definition που προβάλουν σειριακά, ένα πενταθεματικό οπτικοακουστικό ταξίδι προβάλλοντας τα γεγονότα και την ιστορική διαδρομή που οδήγησε στη σφαγή κατά την περίοδο του Ναζισμού στην Ελλάδα και των θυμάτων εκείνης της περιόδου.
Η εφαρμογή θα ολοκληρωθεί σύντομα και με τη δυνατότητα επιλογής από τον επισκέπτη από μια τρίγλωση αφήγηση του ανωτέρω οπτικοακουστικού υλικού.

Η DigiWorX multi-media, ενεργοποιείται στην ελληνική αγορά από το 1999 και δραστηριοποιείται στους τομείς της ψηφιακής διαφήμισης, web applications, digital signage και παραγωγές εικόνας μουσικής & ήχου. Στους πελάτες της, συγκαταλέγονται επίσης ο ΕΛΤΑ ΑΕ, η Μορφή ΑΕ, Βασιλείου ΑΕΒΕ, RadioDistomo Netradio, η διαφημιστική Hermesproductions και οι οργανωτές επαγγελματικών εκθέσεων και εκδότες 3ΕΚ και Α-Μ Consultants καθώς και 089πληθώρα επιχειρήσεων με σημαντική παρουσία στο Worldwide Web.
Ο ιδιοκτήτης της, κος Δ. Μορόγιαννης, μας ενημέρωσε ότι επεκτείνεται και στην διοργάνωση events, κυρίως στο μουσικό χώρο, υποστηρίζοντας οργανωτικά δύο τοπικά νεανικά μουσικά φεστιβάλ στην Αττική και Βοιωτία.
Περισσότερα μπορείτε να πληροφορηθείτε από τη ιστοσελίδα της επιχείρησης, http://www.digjworx.gr

 

 

 DSC_0037.jpg